OmgevingIn de nabije omgeving van Loretello vindt u de volgende aantrekkelijke plaatsen die zeker een bezoek waard zijn:

Pergola
Dit middeleeuwse plaatsje ligt 11 km van Loretello. Het heeft een museum met voorwerpen uit de bronstijd (www.bronzidorati.com) en vele kerken om te bezichtigen.
 
Loreto
Een paar kilometer ten zuiden van Ancona vindt u de bedevaartplaats Loreto. Er staat een schitterende kerk, die om het huis van Maria (overgevlogen door de engelen) heen is gebouwd. Tevens is er het hele jaar door een tentoonstelling van kerststallen.Loreto

Urbino
In Urbino woonden de hertogen van deze streek. Het ligt iets noordelijker en is een schitterende oude studentenstad.


Palazzo Ducale in Urbino

Corinaldo

Dit geheel ommuurde stadje is de geboorteplaats van Santa Maria Goretti. Het ligt op een heuvel gebouwd en kent vele wonderschone kerken en gebouwen. De trappen in Corinaldo


Frasassi

Hier vindt u de grootste grotten van Europa. Ze zijn pas in 1972 ontdenkt. Eén van de zalen is zo hoog, dat de Dom van Milaan hierin kan staan.
www.frasassi.com


San Marino
Op 90 kilometer afstand vindt u de kleinste republiek ter wereld: San Marino. Betoverende uitzichten en oude cultuur komen hier samen. Een belevenis.


 San Marino

Rimini
San Marino ligt vlakbij Rimini, wellicht het bekendste toeristische centrum van Europa. Het wordt ook wel de 'heetste' bladplaats van Italië genoemd.Fano en Senigallia
Hier gingen de oude Romeinen naar zee. Het zijn oude badplaatsen en zeker de moeite waard om te bezoeken, al dan niet met een frisse duik in het zee water.

 

Rocca Roveresca aan de Piazza del Duca in Senigallia.


En verder ......Porto RecarnatiEen typisch Italiaans doorkijkje.